Βιογραφία

Κόλλιας Κώστας

Ο Κώστας Κόλλιας γεννήθηκε το 1945 στα Καλύβια της Αττικής. Με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Αν σε χάσω αν», το 1976, προκάλεσε αίσθηση, κυρίως με την αυθεντική λαϊκή φωνή του. 

Ακολούθησε το LP «Οι καρδιές που αγαπάνε». Το μεγάλο «μπαμ» όμως ήρθε το 1980 με το «έρωτα μου αγιάτρευτε» των Τάκη Σούκα – Ηρακλή Παπασιδέρη, που εκτοξεύσε την καριέρα του. Όλοι τότε μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για το νεαρό, ραγδαία ανερχόμενο τραγουδιστή.Ο Κώστας Κόλλιας είχε αρχίσει να ηχογραφεί τα καινούρια του τραγούδια. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη δουλειά του, καθώς σκοτώθηκε στις 4 Ιουνίου του 1980, σε ένα τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Λαγονησίου-Καλυβίων. Είχε προλάβει να ηχογραφήσει έξι εξαιρετικά τραγούδια, σε μουσική Αντώνη Ρεπάνη, τα οποία συμπεριλήφθηκαν, μαζί με άλλα έξι, που ερμήνευσε η Έλενα Κωστή, στο δίσκο με τίτλο «Τα τελευταία μου τραγούδια. Κι όμως μ΄αρέσει».
Ίσως οι στίχοι του Κ. Καπλάνογλου «… απ’ της ζωής τα σύνορα εγώ θα φύγω σήμερα…», από το τραγούδι «Έριξες λάδι στη φωτιά», που περιλαμβάνεται σε αυτό το δίσκο, να ήταν προφητικά.